Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Londense haringen op de grill

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 groene haringen
4 sneetjes casinobrood
1/8 liter melk
2 eieren
1 theelepel zout
1/2 bouillonblokje
1 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel cayennepeper
8 eetlepels gehakte peterselie
25 gr boter
8 eetlepels olie

Bereiden

Snijd de haringen aan de buikzijde open, haar de ingewanden
eruit en spoel de vissen zeer grondig onder de koude kraan af.
(Al door de vishandelaar schoongemaakte haringen moeten
eveneens opnieuw worden gewassen).
Laat de vissen goed uitlekken.
Snijd het brood in blokjes.
Verhit de melk, laat de blokjes brood in de hete melk weken en
vermeng ze daarna met de eieren, het zout, 1/2 bouillonblokje
en de specerijen.
Vermeng tenslotte het geheel met peterselie en gesmolten
boter.
Vul de buikholte van de haringen met dit mengsel en leg de
vissen met de rug naar beneden op het rooster van een grill
(de vulling mag er niet uitlopen).
Bestrijk het rooster en de haringen met olie en rooster de
vissen in de gloed van een niet te fel vuur in 12-15 minuten
gaar.
Keer daarbij de haringen, zodra de vulling stevig geworden is,
om of leg ze op hun kant.
Serveer er bijvoorbeeld warme aardappelsalade bij en een
mengsel van donker en licht bier, of bokbier.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Pittige mosselragout
Gekookte mosselen
Mosselen, gekookt naturel
Garnalen met asperges uit de wok
Viscurry met zeewolf

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes